Scholing - Simulatietraining

  • 30 maart 2023 19:30 tot 22:30
  • locatie: Papendrecht
Direct opslaan in uw agenda

Simulatietraining nieuwe werkwijze.

Graag uiterlijk 21 maart de vragenlijst (5 vragen) invullen, ter voorbereiding op de training: https://form.jotform.com/230591176181960

Toelichting simulatietraining

Bestuurlijke vernieuwing is een middel tot het doel: samen als raad een stempel drukken op de besluitvorming. Effectief en efficiënt. Maar wat op papier staat, is zelden meteen één-op-één de praktijk. Hoe zorgt u dat u goed gebruik maakt van de vergaderorde? Hoe pakt u de ruimte die er is? Waar mag u elkaar aan houden? Kortom: hoe opereert u samen in uw BOB-model? Een simulatie vergroot uw inzicht in de mogelijkheden van uw eigen vergadermodel en leert hoe u de kansen pakt die elke vergadering biedt. Met dat inzicht krijgt u een betere voorbereiding en groeit het samenspel in de raad.

In een simulatie doorlopen de deelnemers in een fictieve casus de diverse fasen van het nieuwe vergadermodel. Zij oefenen per fase met de bijbehorende houding en technieken. Insprekers, wethouders, voorzitters, publieke tribune en pers – in alle rollen wordt voorzien.
We onderbreken geregeld de simulatie voor feedback en reflectie. Zo krijgt iedereen meer inzicht om het maximale uit het eigen vergadermodel te halen met onderwerpen als: · Hoe kun je je het beste voorbereiden?
· Hoe gebruik je de eerste en tweede termijn? · De juiste vragen op het juiste moment · Hoe pas ik effectief instrumenten toe?
. Hoe kan de voorzitter helpen?
We sluiten de simulatie af met een samenvatting van het geleerde, een inventarisatie van aandachtspunten en concrete aangrijpingspunten voor de voorzitters.

Activiteiten overzicht
madiwodovrzazo