Politiek actief worden?

Gepubliceerd op: 07 april 2021 17:25

Oproep Politiek Actief

Heeft u altijd al meer willen weten over hoe het werkt bij de gemeente? Wilt u graag meer inzage in de lokale politiek? Of hebt u goede ideeën die kunnen bijdragen aan een beter Papendrecht? Lijkt het u leuk om politiek vaardig te worden, raadsleden te ontmoeten, te bevragen en de sfeer te proeven van een raadsvergadering?

Geef u dan op voor de cursus Politiek actief. Deze cursus is voor iedereen binnen de gemeente Papendrecht die hier meer over wil leren. De cursus zal in eerste instantie online worden gegeven en zodra het weer mogelijk is fysiek. Het programma bestaat uit 5 bijeenkomsten die 's avonds plaatsvinden:

25 mei Introductie en kennismaking
2 juni De gemeente
9 juni De gemeenteraad
15 juni Training overtuigend debatteren
1 juli Gemeentefinanciën en bijwonen raadsvergadering

Er zijn diverse gastsprekers vanuit de gemeente die u graag vertellen over hun rol en u maakt kennis met de burgemeester. Ook vindt er een speeddate met raadleden plaats, waarin u alle vragen die u heeft, kunt stellen en er wordt inzage gegeven over de gemeentefinanciën. Het wordt een afwisselend en interactief programma met presentaties, stellingen, break-out rooms, een quiz en nog veel meer.

Spreekt deze cursus u aan?
Geef u dan op bij griffie@papendrecht.nl