Ad Tieleman

Naam: Ad Tieleman

Raadslid, PAB
Raadslid, Gemeenteraad
Lid begeleidingscommissie, Rekenkamer en begeleidingscommissie
a.tieleman@papendrecht.nl
Raadslid Actief sinds 30 mrt. 2022 Bekijk pagina

Algemeen

Voorstellen:

Mijn naam is Adrianus Tieleman en in het dagelijks leven is het gewoon kort en krachtig Ad, Ad Tieleman. 

Ik ben 57 jaar geleden geboren in Dordrecht. Ik ben dus van oorsprong een Schapenkop, maar ik voel me nu toch echt een Ertepeller. Ik ben in 1985 getrouwd met Verona en na 7 jaar te hebben gewoond in Dordrecht, hebben we het besluit genomen een huis te kopen in Papendrecht. Ons eerste eigen huisje. 

Inmiddels wonen we meer dan 30 jaar met veel genot en plezier in ons mooie dorp. Mijn schoonouders zijn hier al in 1966 komen wonen en mijn schoonmoeder woont nog steeds hier in Papendrecht. Ik zie mezelf nog op 16-jarige leeftijd op mijn Zündapp door de wijken van Papendrecht rijden om mijn geliefde op te zoeken en was de oude Meent er nog. Toen bestond o.a. de Oostpolder nog niet. 

Ik ben een ex-beroepsmilitair en na mijn eervol ontslag, overigens op eigen verzoek, heb ik diverse managementfuncties vervult in uiteenlopende bedrijfstakken. Ik ben dan ook nog steeds werkzaam als manager in het bedrijfsleven bij een groothandel met meer dan 500 medewerkers. 

Motivatie om Raadslid te worden:

Zoals gezegd woon ik hier nu meer dan 30 jaar met veel plezier én voel ik me veilig in Papendrecht. Ik geniet nog elke dag als ik thuiskom van een dag hard werken. Dat wil ik graag zo houden. Ik denk dat iedereen dat ook graag zo ziet. Als ook het groen behouden en een gezonde lokale economie. Ik heb een héél bewuste keus gemaakt dat ik een proactieve rol wil gaan vervullen als Raadslid. Ik vertegenwoordig tenslotte de stem en het geluid van de inwoners en werk in het belang van hen. 

Ik had namelijk al langer de wens om iets te willen en te kunnen betekenen voor mijn omgeving en daarom heb ik eindelijk het besluit genomen. Door de belangen van zowel de inwoners als de ondernemers te behartigen in de lokale politiek. Ik heb ook een zeer bewuste keus gemaakt om namens en met het PAB de samenwerking aan te gaan. Zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. Met mijn kennis en ervaring ben ik oprecht in staat om de verbinding te maken met zowel de inwoners, de ondernemers en de ambtenaren die voor de gemeente in Papendrecht werken. Niet alleen voor nu, maar ook werken aan en voor de toekomst van ons dorp, dat álle inwoners in een prettige, veilige, groene en gezonde omgeving kunnen wonen én plezier kunnen maken. Een brug slaan naar onze ondernemers die belangrijk zijn voor onze lokale economie en werkgelegenheid voor de mensen die hier wonen en die van buiten de gemeente komen om hier te werken en zich te vermaken. Ik ga niet actief, maar proactief aan de slag om het contact te leggen en te onderhouden met de inwoners en de ondernemers. Ik zal me laten informeren en tenslotte aan hen moet ik ook mijn handelen kunnen verantwoorden.

Ik zal me gaan richten op het domein Ruimte in het ruimste zin van het woord. Waaronder natuurlijk het groen behoud en onderhoud ervan, het milieu, de energie transitie en het klimaat. Maar ook de dorpsvernieuwing, starters- en seniorenwoningen, vervoer en bereikbaarheid om er een paar te noemen.

Ik heb er waanzinnig veel zin in om aan de slag te gaan, door met de andere Raadsleden samen te werken, met elkaar.  De doelen die we voor ogen hebben te gaan realiseren waar we de komende 4 jaar aan gaan werken. Met elkaar en voor elkaar. 

Functie historie

Heden

  • Actief sinds 30 mrt. 2022 Raadslid, PAB
  • Actief sinds 30 mrt. 2022 Raadslid, Gemeenteraad
  • Actieve functie Lid begeleidingscommissie, Rekenkamer en begeleidingscommissie
Ophalen gegevens

Activiteiten

Ophalen gegevens

Sprekersfragmenten

Deze medewerker heeft nog geen sprekersfragmenten

Ophalen gegevens